Luft til luft varmepumper

Hva er en luft til luft varmepumpe?

Publisert av

Morten Kind
Salgsansvarlig Næring

30/8/2019

Man kan sammenligne en luft til luft varmepumpe med et kjøleskap, som prinsippene i er de samme. Et kjøleskap trekker varmen ut av de tingene som vi har i kjøleskapet og deretter frigjør varme på baksiden av kjøleskapet. Luft til luft varmepumpe trekker også varmen ut her bare ved uteluft, og slipper den oppvarmede luften innendørs.

En luft til luft varmepumpe vil fungere godt i de fleste hus eller leiligheter. Luft til luft varmepumpenes utvikling har vært stor de siste 10 årene spesielt etter at man byttet kjølemedie fra R407 til R410A. Da gårdagens maskiner sluttet å virke ved -10 grader leverer dagens luft-luft maskiner varme helt ned mot -30 grader. Luft til luft pumpene er et kjøleaggregat som også fungerer som aircondition om sommeren. R32 fases nå inn som det nye miljøvenlige kuldemediet på en rekke nye modeller.

Renser luften
De aller fleste varmepumper har i dag svært gunstige luftrensings muligheter og er svært gunstig for folk med astma og allergiplager. De aller fleste kvalitetsmaskiner i dag innfrir kravene fra norsk astma og allergi forening.

Flere innlegg
Knallhardt press mot Enova | Varmepumper i valgkampen
Opp mot årets stortingsvalg har NOVAP sammen med en rekke organisasjoner jobbet systematisk for å løfte energieffektivisering som et tema. Vi vil fortsette å presse på politikere for å få mer energieffektivisering, varmepumper og solenergi i norske bygg.
10/9/2021
Bør soverommet ha varmepumpe eller miniventilasjon?
24/8/2021
CHAT
Vi tar kontakt så snart som mulig.
Noe gikk galt, vennligst prøv igjen.