Luft til vann varmepumper

Hva er en luft til vann varmepumpe?

Publisert av

Morten Kind
Salgsansvarlig Næring

30/8/2019

Med luft til vann varmepumpe kan du gjøre ytterligere besparelser og du øker komforten betraktelig.

En luft til vann varmepumpe kan varme opp både vann og bolig, og gir derfor en enda høyere besparelse enn luft til luft varmepumper. Her er det også bedre muligheter for fordeling av varmen rundt i boligen.

Luft til vann varmepumpen består av en innedel tilknyttet varmtvannsbereder og en utedel. Disse er knyttet sammen med kjølerør og elktrisk kabel. Her må leverandøren foreslå en best mulig plassering i forhold til støy og kondens.

Helst vannbåren varme i gulvene

Vannbåren varme illustrasjon


Med en luft/vann løsning er det mest gunstige når du vil spare strøm og føre oppvarmet varmtvann i sløyfer i gulvene. Da får man større flater å jobbe med, og er derfor ikke avhengig av høye temperaturer for å avgi varme. Jo mindre flater på radiatorene, jo mer avhengig er man av høyere temperaturer.

Luft/vann varmepumper fungerer prinsipielt likt luft/luft varmepumper, og får mindre virkningsgrad ved lavere temperaturer ute. De fleste varmepumper i dag leverer godt med varme ned mot -15 grader.

Flere innlegg
Knallhardt press mot Enova | Varmepumper i valgkampen
Opp mot årets stortingsvalg har NOVAP sammen med en rekke organisasjoner jobbet systematisk for å løfte energieffektivisering som et tema. Vi vil fortsette å presse på politikere for å få mer energieffektivisering, varmepumper og solenergi i norske bygg.
10/9/2021
Bør soverommet ha varmepumpe eller miniventilasjon?
24/8/2021
CHAT
Vi tar kontakt så snart som mulig.
Noe gikk galt, vennligst prøv igjen.